Erik ten Hag, de geplaagde trainer van FC Utrecht

Utrecht kan ook niet winnen van NAC

FC Utrecht heeft thuis niet weten te winnen van NAC Breda, dat zeer efficiënt met de kansen omsprong: 2-2.

De thuisploeg kon een aanhoudend overwicht voor rust niet uitdrukken in de score. Willem Janssen, die de bal met geluk voor zijn voeten kreeg, maakte 1-0, maar even later punterde Mounir El Allouchi na een vloeiende aanval de 1-1 binnen.

NAC kwam daarna nog goed weg bij een kopbal van Cyriel Dessers op de paal.

Kort na rust werd het zelfs 1-2: Janssen lette niet goed op en Giovanni Korte tikte raak.

FC Utrecht was de weg kwijt en pas na een dubbele wissel kwam het op gang. Het was invaller Nick Venema die de 2-2 binnen tikte. Janssen kopte nog twee keer op de lat, Mark van de Maarel trof in de slotfase nog de eigen Utrecht-paal.

De bal is over de lijn

Janssen eiste met zijn treffer, verdedigingsfout en twee ballen op de lat gewild en ongewild een hoofdrol voor zich op. "Ik dacht in de kleedkamer: hoe is dit mogelijk."

De aanvoerder van FC Utrecht wilde na het gelijkspel en de midweekse uitschakeling in de KNVB-beker niets weten van een crisis waarin de ploeg zich zou bevinden. "We moeten niet doen alsof we ergens onderin tegen degradatie knokken. Feit is wel dat we thuis van NAC moeten winnen en dan geeft dit een katerig gevoel."