NOS VoetbalAangepast

Uitblinker Locadia: ik ben vrijer in mijn hoofd

Locadia: ik ben vrijer in mijn hoofd

Jürgen Locadia vertolkte in het duel met Vitesse een hoofdrol door na zijn eigen doelpunt PSV met twee doelpunten de weg te wijzen. De Eindhovenaren wonnen uiteindelijk met 4-2 in Arnhem.

Locadia had in aanloop naar het treffen last van zijn enkel en miste onder meer de bekerwedstrijd tegen FC Volendam. "Ik heb de hele week niet meegetraind, gisteren pas een gedeelte. Dan hoor je dat je in de basis speelt en dan verwacht je niet dat het zo eindigt."

Te beginnen met zijn eigen doelpunt, uit een corner van Vitesse, kort voor de pauze bij een 1-0 voorsprong. "Ik kon er niks aan doen. Domme pech denk ik. Balen dat je voor rust zo'n goal tegen krijgt, terwijl je de eerste helft controleert."

Wapen

Locadia maakte zijn misser daarna ruimschoots goed. Eerst verraste hij de door de zon verblinde Remko Pasveer met een afstandsschot. "Ik weet dat ik een goed schot heb en dat de bal er dan zo invliegt... Dat had ik niet verwacht. Mooi dat je zo'n wapen hebt. Dat doelpunt gaf mij en het team kracht. We gingen beter spelen."

De aanvaller zorgde vervolgens ook voor de 3-1. Een prachtig doelpunt. "Een goede kap naar binnen en met rechts krulde ik de bal om Pasveer heen. Mooier dan de eerste ja. Ik ben vrijer in mijn hoofd, vrijer om te bewegen. Weinig opdrachten", aldus de dit seizoen opgebloeide Locadia.

Cocu: een fantastische teamprestatie

Trainer Phillip Cocu kreeg met de zege een passend presentje voor zijn verjaardag. "Het valt niet zo op met een donker pak, maar ik ben helemaal drijfnat. Ik kreeg na mijn speech een behoorlijke douche. Er was geen ontkomen aan."

PSV kon hem vandaag bekoren. "Een fantastische teamprestatie. We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld. Met behoorlijk wat aanvallend ingestelde spelers hebben we ook verdedigend goed gepresteerd. Vanavond even een hapje eten en een flesje wijn opentrekken. Ja, ik heb een mooi vak."

Pasveer

Vitesse-doelman Remko Pasveer, met een verleden in Eindhoven, ging bij de 2-1 van Locadia in de fout. De zon bleek de boosdoener. Zou een pet geholpen hebben? "Nee, dat is te simpel. Met zo'n klep op zie je de helft ook niet. Dan moet je eerder een zonnebril dragen."

Het dak dicht dan? "Als ik een knopje in de goal had gehad, dan had ik 'm dichtgedaan..."

Pasveer: als ik knopje in goal had, dan had ik dak dichtgedaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl