Jamie Dwyer maakte zijn 'nieuwe' debuut bij Bloemendaal in het duel met SCHC Orange Pictures

Hockey-icoon Dwyer is weer thuis in Bloemendaal

time icon Aangepast

Sinds deze maand loopt er weer een Australische hockeylegende rond op de Nederlandse velden. Jamie Dwyer, 38 jaar inmiddels, is terug bij Bloemendaal, waarvoor hij eerder al vijf seizoenen speelde.

"Ik heb hier een mooie tijd gehad en het is fijn om terug te zijn", vertelt Dwyer, die in september al een contract tekende maar pas deze maand in Bloemendaal neerstreek omdat de verhuizing met zijn gezin nog wat voeten in de aarde had.

Michel van den Heuvel

"Ik had nooit gedacht dat ik nog eens in Europa en Nederland zou spelen", bekent de Australiër. "Maar de kans deed zich bij toeval voor toen ik Michel van den Heuvel een paar maanden geleden sprak op de EK."

Dwyer was in Nederland ter promotie van zijn eigen lijn met hockeyproducten en trof daar de Bloemendaal-trainer.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hockey-icoon Dwyer is weer thuis in Bloemendaal

Dwyer beschikt over een indrukwekkende palmares. Hij is vijf keer uitgeroepen tot beste speler van de wereld, kwam uit op vier Olympische Spelen (met een gouden plak in 2004, dankzij zijn winnende goal in de finale tegen Nederland) en werd twee keer wereldkampioen.

Maar ook in het shirt van Bloemendaal heeft de Australiër de nodige successen gekend, met vier landstitels en winst van de Euro Hockey League en de Europa Cup II.

Succes kan Bloemendaal nu ook wel gebruiken: de laatste landstitel werd in 2010 veroverd. "Dat was een prachtig moment uit mijn carrière", weet Dwyer nog. "Ik schoot de laatste strafbal erin."

Jamie Dwyer gaat in de 2010 op de schouders bij het behalen van de landstitel door Bloemendaal ANP

Met een nieuw kampioenschap voor Bloemendaal zou de rentree van de Australiër helemaal legendarisch kunnen worden. Maar dat is in de sterke Nederlandse competitie makkelijker gezegd dan gedaan.

"Je moet keihard en meedogenloos zijn voor de finales in mei. Kampong deed dat vorig jaar met hun enorme drang om te winnen", stelt Dwyer. "Dat moeten wij in mei ook hebben. Dat wil ik met mijn ervaring uitstralen naar de jonge jongens. Hopelijk kan ik het goede voorbeeld geven."

De samenvatting van Bloemendaal-Oranje-Rood is te zien op NOS.nl en om 18.10 uur in Studio Sport,

STER Reclame