Provicom Multimediadiensten

In Middelburg is zaterdagavond een man om het leven gekomen bij een steekpartij. De woning waar het incident plaatsvond is een beschermdwonenlocatie van zorginstelling Emergis.

Het slachtoffer overleed ter plaatse. Een vrouw is aangehouden. Het slachtoffer en de verdachte waren beiden bewoner van de beschermdwonenlocatie.

De politie kreeg iets na 21.00 uur een melding over een steekpartij. De brandweer kwam met een reddingsvoertuig waarmee het slachtoffer via het raam naar buiten gehaald kon worden, maar bij aankomst bleek de man al te zijn overleden.

Over de toedracht en de achtergrond van de steekpartij wil de politie niets kwijt. Ook de zorginstelling zelf kan hierover geen informatie geven in verband met de privacy van de bewoners.

Op beschermdwonenlocaties wonen mensen met langdurige psychiatrische problemen of verslavingsproblemen. Hun problemen zijn niet ernstig genoeg voor een opname, maar helemaal zelfstandig wonen kunnen ze niet. De bewoners krijgen ondersteuning om weer een plek in de maatschappij te vinden.

STER reclame