PEC Zwolle viert de 1-0 van Piotr Parzyszek

PEC Zwolle handhaaft zich in top eredivisie

Een flitsend spelend PEC Zwolle heeft ook zijn vijfde thuisduel gewonnen. ADO Den Haag werd vooral voor rust weggespeeld en kwam met een 2-0 nederlaag nog goed weg.

PEC stond na elf minuten al met 2-0 voor (Piotr Parzyszek scoorde na een snelle counter en Younes Namli was doeltreffend met een schot in de korte hoek). En daar had het voor rust zeker niet bij hoeven blijven voor de thuisploeg, die nog drie keer had kunnen scoren.

Parzyszek schoot de bal recht op keeper Robert Zwinkels af en Namli schoot vervolgens naast. Eerder schoot hij al hoog over. ADO kon er weinig tegenoverstellen, ook niet toen PEC na de pauze gas terugnam.

Wel waren er kansjes voor Erik Falkenburg (mislukt hakje) en Abdenasser El Khayati (geblokt schot). Parzyszek verprutste daarna een enorme kans op de 3-0 met een totaal mislukte breedtepass op Kingsley Ehizibue.