Brusselse politie
NOS Nieuws

Arrestaties bij massale vechtpartij in Brussel

In de Brusselse gemeente Anderlecht zijn tientallen mensen met elkaar op de vuist gegaan. De politie heeft zeker vier arrestaties verricht. Twee mensen raakten lichtgewond.

Volgens Belgische media raakten buurtbewoners slaags met Roma, die in een Brussels park hun tenten hebben opgezet. Zestig tot honderd mensen zouden erbij betrokken zijn geweest.

De politie kreeg rond 15.30 uur een melding over een vrouw die gewond was geraakt aan haar oor. De agenten begrepen de vrouw niet, omdat ze geen Nederlands of Frans sprak. Een half uur later kreeg de politie een tweede oproep, deze keer over een massale vechtpartij op plaats waar de vrouw was gevonden.

De vechtersbazen gooiden alles in de strijd: met onder meer verkeersborden gingen ze elkaar te lijf. De rust in de buurt, de Anderlechtsepoort, is teruggekeerd, maar de politie blijft uit voorzorg ter plaatse.

Antwerpen

Gisteren was ook Antwerpen het toneel van een massale vechtpartij. Hierbij raakten zeven mensen gewond en 41 personen werden aangehouden.

De vechtpartijen lijken geen verband met elkaar te houden: volgens Belgische media ging het in Antwerpen om een conflict tussen Turkse inwoners van de stad en leden van de Koerdische PKK-beweging die in een bus op weg waren naar een politieke manifestatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl