Nicolai Jørgensen in duel met Ashton Götz

Feyenoord morst opnieuw punten, nu bij Roda JC

Feyenoord is ondanks een flink veldoverwicht op 1-1 blijven steken bij Roda JC. De landskampioen heeft nu aan de laatste zes competitieduels slechts vijf punten overgehouden.

Steven Berghuis tekende met een van richting veranderd schot voor een vroege voorsprong voor de gasten uit Rotterdam. Even later maakte Dani Schahin de 1-1 op aangeven van Feyenoord-huurling Simon Gustafson.

Daarna plooide Roda zich wat terug en kreeg Feyenoord kansjes, maar de thuisclub haalde schadevrij de rust.

Kansenfestival

De druk van Feyenoord werd na de pauze groter en de kansen ook, maar Tonny Vilhena, Karim El Ahmadi, Nicolai Jørgensen, Jens Toornstra en Jean-Paul Boëtius benutten ze niet.

Roda was nog dicht bij een stunt via Tsiy William Ndenge, wiens inzet van de lijn werd gehaald.

En ook even later, in de 87ste minuut, ontsnapte Feyenoord aan de nederlaag. Na een schot van Gyliano van Velzen glipte de bal door de handen van Feyenoord-doelman Brad Jones, maar de bal ging, tot opluchting van de Australiër, net naast de paal over de achterlijn.

Trainer Giovanni van Bronckhorst constateert dat "het niet meezit". Hij zag zijn team vooral na rust beter voetballer dan de thuisploeg. "Je bent de bovenliggende partij. Je moet het afmaken. Er waren genoeg kansen om het te doen."

28 schoten

Feyenoord schoot in totaal 28 keer richting het vijandelijke doel, meer dan in welke andere wedstrijd dit seizoen. "Je kan ze niet verwijten dat ze er niet alles aan doen. Maar voetballen draait om doelpunten maken."

Als PSV morgen bij Vitesse wint, loopt de achterstand van Feyenoord op de koploper in de eredivisie op tot tien punten. Van Bronckhorst wil het echter niet hebben over een andere doelstelling. "De doelstelling op de korte termijn is: wedstrijden weer winnen. Verder kijk ik niet."