1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS SchaatsenAangepast

Ntab verdedigt met succes nationale titel op 500 meter

KPN NK afstanden: samenvatting 500 meter (m)

Dai Dai Ntab heeft bij de KPN NK afstanden in Thialf zijn nationale titel op de 500 meter met succes verdedigd. De 23-jarige sprinter van Plantina bleef teamgenoot Ronald Mulder nipt voor.

Ntab finishte in 34,67. Mulder was slechts twee honderdsten langzamer. Kai Verbij greep de bronzen plak. Ook hij bleef onder de 35 seconden (34,95).

"Ik wist niet wat ik met mijn zenuwen aan moest", aldus Ntab na afloop. "Ik ben bang dat ik te vroeg goed ben. Maar ik heb nu gewonnen, ik ben geplaatst voor de wereldbekers. Ik ben hartstikke blij. Een mooi begin van het seizoen."

  • Ntab: ik wist niet wat ik met mijn zenuwen aan moest
  • Smeekens: het was een heel slordige rit

Smeekens net wel, Mulder net niet

Smeekens, de wereldkampioen op deze afstand, reed een teleurstellende race, maar plaatste zich met de vijfde plaats net voor de wereldbekers. Dat gold ook voor Hein Otterspeer, die vierde werd.

Michel Mulder moet die wereldbekerwedstrijden (in Heerenveen, Stavanger, Calgary en Salt Lake City) aan zich voorbij laten gaan. De regerend olympisch kampioen, die de laatste jaren kampt met een vormcrisis, werd slechts negende na een mispeer in de laatste bocht.

Die mispeer werd veroorzaakt doordat een veertje in het klapsysteem van zijn schaats afbrak. Dat was al de tweede keer op een dag. Het gebeurde hem ook al tijdens de training.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl