NOS Nieuws

FormatieVlog #29: Bordes, bewindslieden, tandvlees en afscheid

Dit is dus echt het allerlaatste formatievlog. Het duurde ruim zeven maanden, er werden 29 afleveringen gemaakt. Maar dan heb je ook wat: een nieuw kabinet. En dat is maar beter ook, want de vloggers lopen inmiddels op hun tandvlees. "Het is net iets groter geworden dan we dachten", zegt Vincent.

Voordat ze definitief afscheid nemen, maken ze nog een rondje langs de nieuwe staatssecretarissen. De mensen die het wat lastiger hebben in het kabinet. "Ze krijgen vaak een rotdossier en je mag niet bij de ministerraad zitten", vat Joost hun ellende samen. Maar het blijken wel mensen met een verhaal te zijn. Zo heeft Paul Blokhuis een tropisch zee-aquarium thuis en is Mona Keizer moeder van vijf zonen, die het wel prettig vinden dat hun moeder ze als staatssecretaris niet de hele dag op de vingers kan kijken.

Verder in Formatievlog #29: de vloggers oefenen op de namen van de ministers en vergeten er eentje, de "dappere" schoenen van minister De Jonge en we leren van een grensrechter een nieuw begrip: b.v.t (kantoortaal voor: beoordeling van toestand). Leuk dat je keek!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl