NOS NieuwsAangepast

Bedrijf voegt 'blockchain' aan zijn naam toe - en wordt ineens veel meer waard

Wat On-line doet, zal niet veel veranderen. Het Britse bedrijf investeerde al enige tijd in de ontwikkeling van nieuwe IT-toepassingen en internetbedrijven. Toch schoot het aandeel van de onderneming binnen twee dagen zo'n vierhonderd procent omhoog. Reden? Het kondigde aan dat het zijn naam wil veranderen in 'On-line Blockchain'.

"Blockchain-technologie en cryptocurrencies zijn een nieuw en opwindend terrein waar we al enige tijd werkzaam in zijn", zegt het bedrijf in een verklaring. "We hebben het gevoel dat de tijd rijp is om de naam van het bedrijf te veranderen. Dit is waar we geloven dat de toekomstige groei in onze sector zal zijn."

Daarop sloegen beleggers aan het kopen, blijkt uit cijfers van het financiële persbureau Bloomberg.

De koers van het aandeel On-line over het afgelopen jaar

Het is niet het eerste bedrijf dat dit overkomt. Blockchain is hot. Eerder deze maand verdubbelde de waarde van aandelen in het Amerikaanse biotechbedrijf Bioptix zowat toen het de naam veranderde in Riot Blockchain, schrijft Bloomberg.

Wat is blockchain?

Het Britse On-line lijkt zelf wat geschrokken van de plotselinge belangstelling op de beurs. Het kwam vandaag met een reactie op de snelle koersstijging. Daarin gaf het een waarschuwing: "Aandeelhouders moeten zich realiseren dat de ontwikkeling van ons blockchain-product nog in een vroeg stadium is. De eerste toepassing ervan wordt pas getest begin 2018."

In het laatste halfjaar van 2016 haalde het nog groeiende bedrijf 12.000 pond winst. Dat was zo'n 7 pence per aandeel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl