Goud voor judoka De Wit, Polling pakt zilver in Abu Dhabi

Aangepast
Frank de Wit ANP

Op het grandslamtoernooi in Abu Dhabi heeft judoka Frank de Wit goud gewonnen. In de finale van de klasse tot 81 kg was hij Uuganbaatar Otgonbaatar uit Mongoliƫ de baas.

De Wit liep in de finale een strafje op wegens passiviteit, maar trok tenslotte overtuigend met een houdgreep (en ippon) aan het langste eind. Hij bereikte de finale door te winnen van onder anderen Zebeda Rechviasjvili uit Georgiƫ en Etienne Brand uit Canada.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Frank de Wit pakt goud in Abu Dhabi

Zilver Polling

Bij de vrouwen verloor Kim Polling (-70 kg) de finale van de Zweedse Anna Bernholm. Polling ging door een waza-ari in de extra tijd, de golden score, ten onder. Voor Polling was het haar eerste grandslam sinds februari 2016.

Polling, drievoudig Europees kampioene, heeft veel te kampen gehad met blessures en moest eerder dit jaar worden geopereerd aan haar knie. Pas twee maanden geleden, op het WK in Boedapest, maakte ze haar rentree op de tatami.

STER Reclame