In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Kat overleeft 60 kilometer in motor, auto strandt met pech

Kat overleeft 60 kilometer onder een auto

Een kat heeft 60 kilometer lang in de motor van een rijdende auto opgesloten gezeten. Het dier hing slechts een paar centimeter boven de weg en moest voortdurend zijn kop draaien om niet het asfalt te raken.

Een Friese familie was 's ochtends uit Wolvega vertrokken naar de dierentuin in Amersfoort. Bij Zwolle begon de auto kuren te vertonen. Iets verderop, bij Wezep op de A28, kwam de auto zonder stroom te zitten.

Wiel en V-snaar verwijderd

De ANWB sleepte de auto naar de parkeerplaats. Daar bleek dat de storing werd veroorzaakt door een kat die al die tijd onder de auto had gehangen. Om het beestje te bevrijden, moest een wiel worden weggehaald en een kap worden verwijderd, evenals de V-snaar, schrijft Omroep Gelderland.

Een medewerkster van de Dierenambulance kon de kat vervolgens voorzichtig loskrijgen. De zwart-witte kat heeft een gebroken linkerachterpoot en kneuzingen; zijn neus is geschaafd.

Het dier was niet gechipt, daardoor is de eigenaar nog niet bekend. De kat is overgebracht naar het dierenasiel in Kampen.

De neus van de kat is geschaafd

Advertentie via Ster.nl