EPA

Het is vanaf nu mogelijk om berichten in WhatsApp in te trekken. Het gerucht dat het bedrijf aan deze functie werkt ging al maanden rond en de chatdienst is nu begonnen met het activeren.

Gebruikers kunnen dan in individuele gesprekken en in groepschats ervoor kiezen om een berichtje te verwijderen, zodat deze niet meer zichtbaar is voor de ontvanger(s). WhatsApp schrijft dat er 7 minuten bedenktijd is; het is dus niet zo dat berichten na een paar uur (of dagen) alsnog verwijderd kunnen worden.

Het is volgens het platform vooral bedoeld om fouten snel te herstellen. Het werkt vermoedelijk nog niet voor iedereen, dit zal de komende dagen gaan veranderen. De functie werkt pas als zowel de verzender als ontvanger de nieuwste versie van WhatsApp op hun telefoon hebben staan.

Als het bericht is verwijderd krijgen je gespreksgenoten daar een melding: "Dit gesprek is verwijderd." Dat zorgt voor transparantie, maar betekent ook dat het intrekken van een bericht vragen oproept. Dat kan tot ongemakkelijke momenten leiden in groepsgesprekken.

STER reclame