NOS SportAangepast

Opkikker voor Bertens in dubbelspel WTA Finals

Kiki Bertens lijkt het teleurstellend verlopen najaar van het tennisseizoen nog enigszins positief af te sluiten. De Zuid-Hollandse bereikte in het dubbelspel met Johanna Larsson de halve finales van de lucratieve WTA Finals.

Het Zweeds/Nederlandse duo verraste het Australische koppel Ashleigh Barty/Casey Dellacqua in Singapore met 7-6 (7), 6-7 (1), 10-6. Deze zege levert het duo al 135.000 euro op.

Bertens en Larsson wonnen dit seizoen samen vier toernooien en verzekerden zich vorig week pas voor het traditionele eindejaarstoernooi in Singapore, waar de beste enkel- en dubbelspeelsters aan de start verschijnen.

Bertens was aan het net nauwelijks te passeren en excelleerde met prachtige volleys. De debutanten misten op 6-5 in de tweede set een matchpoint, verloren daarna kansloos de tiebreak, maar hadden in de supertiebreak duidelijk de overhand.

Impuls

Het succesje in Singapore geeft Bertens de nodige impulsen na haar matige enkelspelprestaties van de voorbije weken, waarin ze alleen met een kwartfinale in Luxemburg (vorige week) van zich liet horen.

Bertens/Larsson speelt in de halve finales tegen het koppel Jekaterina Makarova/Jelena Vesnina. De Russinnen wonnen dit jaar de titel op Wimbledon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl