NOS NieuwsAangepast

Amerikaanse vrouwen maandenlang verdwaald op Grote Oceaan

Twee Amerikaanse vrouwen zijn door de Amerikaanse marine gered nadat ze maandenlang op de Grote Oceaan hadden rondgedobberd. De twee wilden samen met hun twee honden van Hawaï naar Tahiti varen, maar hun boot kreeg motorpech.

Marine redt verdwaalde vrouwen op Grote Oceaan

Jennifer Appel en Tasha Fuiaba, allebei afkomstig uit Honolulu, vertrokken in mei uit Hawaï. Nadat ze motorpech hadden gekregen, dachten ze Tahiti toch te kunnen halen door ernaartoe te zeilen, maar ze raakten uit koers.

Twee maanden na het begin van hun reis, toen ze eigenlijk al lang in Tahiti hadden moeten zijn, begonnen de vrouwen met het uitzenden van noodsignalen. Die werden niet opgepikt, omdat ze te ver van land waren geraakt. Ook waren er geen schepen in de buurt waarmee ze contact konden leggen.

Pure opluchting

Uiteindelijk werden ze gezien door een Taiwanese vissersboot die de Amerikaanse marine waarschuwde. Die redde de vrouwen op zo'n 1500 kilometer ten zuidoosten van Japan.

De vrouwen maken het goed. Ze hadden voedsel voor een jaar aan boord en een apparaat om water mee te zuiveren tijdens de reis. Volgens een van de vrouwen was er sprake van pure opluchting toen de marine aan de horizon verscheen. "Ze hebben ons leven gered", zegt Jennifer Appel.

Ook de twee honden hebben de reis overleefd.

Zeus, een van de twee honden, wordt door de Amerikaanse marine aan boord gebracht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl