In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Politie sms't: drugsdealers hebben uw nummer

Tachtig inwoners van Montfoort en Oudewater krijgen vanavond om 19.00 uur een sms'je van de politie: 'BERICHT VAN DE POLITIE: Uw telefoonnummer is aangetroffen in de dealertelefoon van een drugsdealer'.

Enkele maanden geleden werden twee dealers - beiden uit Utrecht - aangehouden, die op hun telefoons nummers hadden van klanten uit onder andere Montfoort en Oudewater.

Veel gebruikers willen niet geassocieerd worden met de wereld van drugshandel, maar de politie heeft besloten hen er direct mee te confronteren. Teamchef Hazewinkel van de politie: "Wij hopen dat de mogelijke gebruikers niet meer bij deze dealers zullen kopen. Hopelijk oefenen we zo ook invloed uit op andere handelaren."

Vraag en aanbod

Burgemeester Verhoeve van Oudewater steunt deze aanpak omdat de drugsgebruiker zo wordt aangesproken op zijn aandeel in de handel. Zonder vraag geen aanbod, zegt Verhoeve.

De sms-actie beperkt zich tot nummers uit de dealertelefoons, waarvan is vastgesteld dat er wederzijds contact is geweest, schrijft RTV Utrecht.

Advertentie via Ster.nl