Een forensisch team arriveert bij de rampplek AFP

Bij een explosie en brand in een vuurwerkfabriek in de Indonesische stad Tangerang, even ten westen van hoofdstad Jakarta, zijn tientallen mensen omgekomen. De Indonesische politie meldt dat het dodental inmiddels is opgelopen tot 47. Vermoedelijk stijgt dat cijfer nog verder aangezien sommige gewonden er zeer slecht aan toe zijn.

Tientallen mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Tien werknemers worden vermist. Alle slachtoffers zijn werknemers van de fabriek.

De explosie gebeurde donderdagochtend rond 09.00 uur lokale tijd. Het gebouw is vrijwel volledig verwoest en gedeeltelijk ingestort. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle.

Over de oorzaak is nog weinig bekend. Volgens correspondent Michel Maas wordt kortsluiting genoemd als mogelijke oorzaak, maar dat is nog niet bevestigd. "Er wordt gewezen naar een elektrische probleem, maar dat is nog niet zeker: het hele pand is door de explosie uit elkaar geblazen." Volgens Maas kwamen werknemers vast te zitten doordat de poort op slot zat en de achteruitgang te smal was.

De fabriek werd pas anderhalve maand geleden in gebruik genomen. In totaal werken er 103 werknemers in de fabriek. Een deel van het terrein grenst aan een woonwijk. Het is niet bekend of de woonwijk hinder ondervindt van de brand.

STER reclame