Sam Larsson scoorde drie keer tegen de amateurs van Swift

Feyenoord worstelt zich langs tien amateurs

Feyenoord heeft zonder groots te spelen de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. De amateurs van Swift, een ronde eerder nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van bekerhouder Vitesse, verloren met 4-1 in De Kuip.

Kenneth Vermeer keerde terug in het doel bij Feyenoord, nadat hij door blessures bijna een jaar lang amper aan spelen toegekomen was.

De Kuip kon al snel juichen. In de achtste minuut schoot Sam Larsson een vrije trap binnen en vijf minuten later werd de Zweed door Swift-speler Nik Gabel neergehaald in het strafschopgebied.

Gabel kon met rood vertrekken, maar Michiel Kramer verzuimde de strafschop te benutten. Ook met de rebound sprong hij onzorgvuldig om.

Nik Gabel krijgt rood en moet van het veld

Geen toevalstreffer

Feyenoord miste daarna nog een paar goede kansen, voordat Larsson er vlak voor rust met een mooi afstandsschot 2-0 van maakte.

Het schot van de Feyenoorder verbleekte echter bij de uithaal van Swift-speler Max van Wakeren, die de bal van buiten het strafschopgebied hard in de verre hoek achter Vermeer knalde: 2-1.

Acht minuten later toonde Van Wakeren aan dat het geen toevalstreffer was. Hij haalde opnieuw van ver snoeihard uit met links, maar ditmaal kreeg Vermeer een hand tegen de bal.

Wisselspelers AVV Swift vieren de 2-1 van hun club tegen Feyenoord
  • NOS
    AVV Swift

Dat Feyenoord met elf tegen tien amateurs speelde, was in die fase amper te zien. In de 66ste minuut kalmeerde Kramer eventuele zenuwen bij de thuisclub door van dichtbij binnen te koppen.

Larsson maakte kort voor het eindsignaal zijn derde van de avond na een fraaie combinatie met invaller Emil Hansson.

Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel (l)

Van Bronckhorst niet tevreden

"Als je tegen zo'n tegenstander speelt, ook nog tegen tien man, dan moet je daar veel meer uithalen. Dat hebben we vandaag niet goed gedaan", zei trainer Giovanni van Bronckhorst na afloop.