Frenkie (l) en Siem de Jong vieren een van de Ajax-treffers
NOS VoetbalAangepast

B-keus Ajax kent geen genade voor De Dijk

Alles had De Dijk in het werk gesteld om het Ajax zo lastig mogelijk te maken, maar uiteindelijk werd het nooit echt een bekerderby tussen de twee Amsterdamse ploegen. Ajax won eenvoudig met 4-1.

Ajax begon op het kunstgras in Volendam met een basis die op negen plaatsen afweek van de startende elf tegen Feyenoord. Alleen Matthijs de Ligt en Nick Viergever stonden weer aan de aftrap. De Dijk moest vanwege veiligheidsredenen uitwijken naar Volendam en dacht op kunstgras meer kans te hebben.

Snel beslist

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor De Dijk, dat uitkomt in de tweede divisie. Daarna nam Ajax het initiatief over en na ruim een kwartier viel de eerste goal. Frenkie de Jong kon zomaar doorlopen en binnenschieten.

Ajax besliste het eenzijdige duel al voor rust door twee goals van Siem de Jong. Na rust maakte Václav Cerný meteen de 4-0. En nadat Nabil el Gourari de eer had gered voor De Dijk, vonden beide ploegen het welletjes.

Enige smet op de zege van Ajax was het uitvallen van Cerný, die zich lelijk verstapte en daarbij een ernstig ogende blessure opliep.

Tekenend voor de ontspannen sfeer: Andre Onana dolt in de rust met wat ballenjongens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl