Een (normale) trancactie via de terugbetaal-app Tikkie
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Oosterhoutse tieners opgepakt na oplichting via nep-Tikkie-app

Twee tieners uit Oosterhout zijn aangehouden vanwege oplichting via een nep-Tikkie-betaalapp. De echte Tikkie-app is bedoeld om betalingen onder bekenden te doen, maar de twee konden met hun fake-app bankgegevens achterhalen.

Ze hebben daarna volgens het Openbaar Ministerie rekeningen leeggeplunderd en zeker 20.000 euro buitgemaakt. Er is tot nu toe 42 keer aangifte gedaan, schrijft Omroep Brabant.

Slachtoffers namen via Marktplaats contact op met de twee. De tieners vroegen om een betaling van 1 eurocent via de namaak-app, als teken van vertrouwen. Maar de kopers werden dus naar een valse Tikkie-site gelokt, die precies op de echte leek.

Tijdens het inloggen van de klanten die een cent wilden overmaken, konden de twee bankgegevens van de slachtoffers achterhalen. Daarna konden ze in korte tijd de bankrekening van slachtoffers leegroven.

Drugs

Bij één van de verdachten zijn tijdens het onderzoek soft- en harddrugs gevonden die klaar lagen om naar het buitenland gestuurd te worden. De drugs zijn in beslag genomen, net als computers en telefoons. De verdachten zijn in 1999 geboren.

Advertentie via Ster.nl