De flat in Diemen ANP

De politie heeft een derde verdachte gearresteerd in verband met de brand in een studentenflat in Diemen. Daarbij kwam in juli een man van 27 om het leven en raakten twee vrouwen zwaargewond. De verdachte - een 26-jarige man uit Amsterdam - zou de brand hebben aangestoken.

Op videobeelden die op televisie werden uitgezonden, was te zien dat hij in de nacht van 18 op 19 juli samen met een andere man inbrak in de flat. Daarna volgde een explosie en brak brand uit. Rook en vuur verspreidden zich vervolgens razendsnel door het pand.

De andere persoon die op de beelden is te zien, werd enkele dagen na de brand opgepakt. De verdachte van 24 komt ook uit Amsterdam en verschijnt begin volgende maand voor de rechter. Daarnaast is een 23-jarige vrouw gearresteerd voor betrokkenheid bij brandstichting.

Kritiek op brandweer

De dode man en een van de zwaargewonde vrouwen werden pas uren na de brand gevonden op de twaalfde verdieping van het gebouw. Dit leidde tot kritiek op de brandweer, die het blussen niet goed zou hebben aangepakt.

Uit een onderzoek naar het incident kwam naar voren dat de communicatie tussen de officier van dienst en bevelvoerders van de blusploegen niet goed was.

STER reclame