NOS SportAangepast

Wozniacki imponeert bij WTA Finals, Garcia vloert Svitolina

Caroline Wozniacki steekt in grootse vorm op de WTA Finals in Singapore. De Deense had in de rode groep al met gemak gewonnen van de Oekraïense Jelena Svitolina en trakteerde ook Simona Halep uit Roemenië op een pak slaag: 6-0, 6-2. Wozniacki verloor in twee partijen pas vier games.

Caroline Wozniacki

De hardcourtbaan in Singapore lijkt Wozniacki goed te liggen. Ze speelde vooral in de eerste set vrijwel foutloos (twee afzwaaiers) en daar wist Halep zich geen raad mee. De Roemeense nummer een van de wereld poogde wel iets te forceren, maar dat werkte averechts.

In de tweede set gaf Halep beter partij, maar het groeiende zelfvertrouwen van Wozniacki was doorslaggevend. De Deense is nu in afwachting van het resultaat bij de partij tussen Svitolina en Caroline Garcia en is bij winst van de Oekraïense zeker van de halve finales.

Tussenstand WTA Finals

Rode Groep
Caroline Wozniacki (Den, 6) 2-4 (4-0)
Simona Halep (Roe, 1) 2-2 (2-2)
Caroline Garcia (Fra, 8) 2-2 (2-3)
Jelina Svitolina (Oek, 4) 2-2 (1-4)

Caroline Garcia herstelde zich van de nederlaag tegen Simona Halep. In een partij van bijna drie uur won ze van Jelina Svitolina: 6-7 (7), 6-3, 7-5.

In de eerste set ging het gelijk op. De Française benutte twee setpoints in de tiebreak niet en zag Svitolina daarna alsnog toeslaan. Vroege breaks in de tweede set brachten Garcia een 5-2 voorsprong. Op 5-3 wist Garcia drie breakpoints weg te werken en won de set.

De laatste set leek een prooi te worden voor Svitolina. Op 5-3 serveerde ze voor de wedstrijd, maar zag Garcia met een break op love terugkomen tot 5-4 om vervolgens de set naar zich toe te trekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl