Wesley Sneijder
NOS VoetbalAangepast

Advocaat zet bij Oranje licht weer op groen voor Sneijder

Bondscoach Dick Advocaat heeft 32 spelers opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijden in en tegen Schotland (9 november) en Roemenië (14 november).

Onder anderen Wesley Sneijder (OGC Nice) en Patrick van Aanholt (Crystal Palace) zijn in beeld bij Advocaat, die op vrijdag 3 november zijn definitieve groep bekendmaakt. Van Aanholt behoorde in de vorige interlandperiode niet tot de voorselectie en Sneijder viel later af omdat hij volgens Advocaat onvoldoende wedstrijdritme had.

Virgil van Dijk in actie tegen Zweden

Het leek er aanvankelijk op dat Virgil van Dijk in de voorselectie ontbrak, maar zijn naam stond niet op de lijst door een administratieve fout van de KNVB. De verdediger van Southampton maakt wel degelijk onderdeel uit van Advocaats plannen.

Van Dijk speelde afgelopen weekend nog een volledige competitiewedstrijd met Southampton en deed ook mee in de laatste twee Oranjeduels met Wit-Rusland (1-3) en Zweden (2-0).

De naam van Robin van Persie (Fenerbahçe) staat niet op de lijst. De aanvaller is sinds zijn invalbeurt in het verloren EK-kwalificatieduel met Frankrijk (4-0) niet meer in actie gekomen vanwege een knieblessure.

Naast Van Persie behoren ook Timothy Fosu-Mensah, Klaas-Jan Huntelaar en de gestopte Arjen Robben niet tot de voorselectie. Deze spelers zaten de vorige keer wel bij de voorlopige groep.

Twee uitduels

Oranje speelt op donderdag 9 november het duel met de Schotten in Aberdeen (20.45 uur Nederlandse tijd). Vijf dagen later oefent de selectie van Advocaat, die dan wellicht voor het laatst als bondscoach op de bank van Oranje zit, in Boekarest tegen Roemenië.

Dick Advocaat

Volledige voorselectie

Doel: Jasper Cillessen (FC Barcelona), Jeroen Zoet (PSV), Maarten Stekelenburg (Everton)

Verdediging: Nathan Aké (Bournemouth), Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt, Virgil van Dijk (beiden Southampton), Matthijs de Ligt (Ajax), Karim Rekik (Hertha BSC), Kenny Tete (Olympique Lyonnais), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio), Daryl Janmaat (Watford).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Marco van Ginkel (PSV), Davy Klaassen (Everton), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Wesley Sneijder (OGC Nice), Kevin Strootman (AS Roma), Jens Toornstra, Tonny Vilhena (beiden Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel, Jeremain Lens (beiden Besiktas), Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyonnais), Bas Dost (Sporting Portugal), Eljero Elia (Basaksehir), Vincent Janssen (Fenerbahçe), Jürgen Locadia (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl