1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Mona Keijzer (CDA): van de zorg naar Economische Zaken

Staatssecretaris Keijzer (CDA) wil het mkb versterken

"Het kan, tuurlijk", antwoordde Mona Keijzer (1968) in juli toen de NOS-formatievloggers haar vroegen of ze minister of staatssecretaris wilde worden. "Ik zou het wel kunnen." Inderdaad wordt CDA-Kamerlid Mona Keijzer nu staatssecretaris in het kabinet-Rutte III. Ze krijgt de portefeuille Economische Zaken en Klimaat.

Keijzer zit sinds 2012 voor het CDA in de Tweede Kamer. Daarvoor was ze afwisselend gemeenteraadslid en wethouder in de Noord-Hollandse gemeenten Purmerend en in Waterland. Ze hield zich toen bezig met onder andere ruimtelijke ordening, milieu en (jeugd)zorg. In de Tweede Kamer was ze woordvoerder op het gebied van curatieve zorg, asiel en integratie.

Keijzer heeft niet altijd in de politiek gezeten. Na haar studies rechten en bestuurskunde in Amsterdam werkte ze als advocaat en mediator.

Als onderdeel van het formatieteam van het CDA was Keijzer nauw betrokken bij de vorming van het kabinet-Rutte III. In een column in het Nederlands Dagblad schrijft ze dat dat vanwege de lange dagen soms vermoeiend was, maar altijd waardevol, "omdat we wisten waar we het voor deden: een regering vormen die antwoord kon geven op de echte zorgen van mensen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl