RTV Rijnmond
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Gemeente Rotterdam verklaart man per ongeluk dood

Rotterdammer Fred Marree is door de gemeente per ongeluk doodverklaard. Het ging fout toen hij had doorgegeven dat zijn nicht was overleden.

"Via de begrafenisondernemer heb ik aangifte gedaan van haar overlijden. Kennelijk is er toen iets misgegaan bij de gemeente", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

"Er is een akte van overlijden opgemaakt op mijn naam en dat heeft meer gevolgen dan je aanvankelijk denkt. Ik denk dat ze de namen hebben omgewisseld." Het is een kwalijke fout, vindt Marree.

Excuses

Marree is gebeld door de gemeente, die uitgebreid excuses heeft aangeboden. "Wij vinden het natuurlijk heel erg vervelend dat dit is gebeurd", zegt een woordvoerder. Volgens de gemeente gebeurt zoiets vrijwel nooit. Wat er precies is misgegaan, is nog niet duidelijk. Dat wordt onderzocht.

Maar met de excuses is het probleem nog niet opgelost, vertelt Marree, die zelf tientallen jaren bij de gemeente Rotterdam heeft gewerkt. Want ook alle officiële instanties zijn meteen op de hoogte gebracht van zijn 'overlijden'.

"Vrijdagavond begon het gedonder toen mijn echtgenote van de Sociale Verzekeringsbank een brief kreeg met condoleances met het overlijden van haar man." In de brief stond dat ze een nabestaandenuitkering kon aanvragen.

"Toen keek ik op mijnoverheid.nl hoe het erbij stond en inderdaad stond de akte van overlijden ook daar nog." Ook het pensioenfonds stuurde condoleances.

Glimlach

"Het is wel heel vreemd dat je dat zo ziet op internet. In het begin glimlach je, maar het is toch wel vervelend. We hebben al een overlijdensgeval in de familie en dan dit nog."

Als het goed is, zijn de problemen snel opgelost en staat er straks niet meer in officiële documenten dat Fred Marree is overleden. "We zijn bezig de fout te herstellen", zegt de woordvoerder van de gemeente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl