NOS NieuwsAangepast

Parkeergarage Eindhoven Airport moet begin 2019 alsnog klaar zijn

De nieuwe parkeergarage bij het vliegveld in Eindhoven moet begin 2019 klaar zijn, zegt directeur Joost Meijs. In mei stortte een deel van de garage in aanbouw in door een constructiefout. Daarbij vielen geen gewonden.

Dezelfde constructie, met zogenoemde breedplaatvloeren waarop vloeibaar beton wordt gestort, is mogelijk in veel meer gebouwen in Nederland toegepast, meldde de Vereniging van Nederlandse Constructeurs (VNC) gisteren. Vier gebouwen zijn al uit voorzorg gesloten en bij veel andere wordt de vloerconstructie nu gecontroleerd. Bij elkaar zou bij een paar honderd gebouwen de vloerconstructie moeten worden bekeken, zegt de VNC.

Alles afbetaald

Directeur Meijs van Eindhoven Airport zegt dat het aan de aannemer, bouwbedrijf BAM, is om te bepalen of het ingestorte deel wordt herbouwd of dat het puin wordt geruimd en er nieuwbouw komt.

Dat de nieuwe garage met anderhalf jaar vertraging wordt opgeleverd is zuur, zegt Meijs, ook voor de aannemer. De bouwsom was al helemaal aan BAM overgemaakt, zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl