De aanhang van Lazio Roma
NOS Nieuws

Fans Lazio Roma plakken stickers van Anne Frank in shirt van rivaal

Fans van de Italiaanse voetbalclub Lazio Roma hebben in hun stadion antisemitische leuzen en stickers van Anne Frank achtergelaten. De uitingen waren gericht tegen supporters van stadgenoot en aartsrivaal AS Roma, met wie zij het Olympisch Stadion van Rome delen.

De Lazio-fans plakten onder meer stickers van Anne Frank in een AS Roma-shirt en schreven in graffiti 'Roma-fans zijn Joden'. De Italiaanse politie en de voetbalautoriteiten zijn een onderzoek gestart.

De stickers en leuzen zijn aangebracht tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag, in het deel van het stadion waar de fanatieke supporters van AS Roma altijd zitten tijdens hun thuiswedstrijden.

De fans van Lazio komen daar nooit. Afgelopen weekend waren ze daar wel gaan zitten, omdat 'hun' deel van het stadion was gesloten vanwege racistische spreekkoren gericht tegen enkele donkere spelers van de tegenstander tijdens een wedstrijd van enkele weken geleden.

"Dit is geen voetbal, dit is geen sport. Houd antisemieten buiten de stadions", twitterde de voorzitter van de Joodse gemeenschap van Rome. Bij de tweet staat een afbeelding van enkele uitlatingen.

Lazio had kort voor de wedstrijd van afgelopen weekend zijn supporters opgeroepen zich te gedragen. Het was volgens de club "aan de andere supporters om de zich misdragende fans te wijzen op hun gebrek aan respect".

De fanatieke aanhang van Lazio Roma is berucht vanwege zijn fascistische en extreemrechtse sympathieën. Dit seizoen moest de club van de voetbalbond UEFA al een Europese wedstrijd zonder toeschouwers spelen als straf voor racistische spreekkoren tijdens een Europese wedstrijd van een paar seizoenen geleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl