Het Vondelpark in Amsterdam
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Vrouwen aangevallen en besmeurd in Vondelpark Amsterdam

In het Vondelpark in Amsterdam zijn de afgelopen tijd meerdere vrouwen en meisjes besmeurd met een stinkende substantie. De politie denkt dat ze allemaal zijn belaagd door dezelfde man.

Het eerste incident was op 15 augustus. Volgens een woordvoerder van de politie zijn vier vrouwen besmeurd en twee vrouwen mishandeld. Twee anderen konden op tijd wegkomen.

Agenten hebben de afgelopen tijd "opvallend en onopvallend" gesurveilleerd in het park om de man te betrappen, maar dat is dus nog niet gelukt.

Steeds agressiever

De meeste incidenten gebeurden vroeg in de ochtend, meldt NH Nieuws. Afgelopen vrijdag werd een meisje van 14 aangevallen. Voor zover bekend was zij het laatste slachtoffer.

Rond 08.00 uur fietste het meisje door het Vondelpark. Ze stapte af vanwege de regen en werd door een man in haar knieholte getrapt. Daarna kreeg ze een klap en werd het vieze spul in haar gezicht gesmeerd. "We hebben het idee dat hij steeds agressiever wordt. We willen hem dus graag vinden", zegt de politie.

Getuigen

Getuigen kunnen zich melden bij de politie. Dat geldt ook voor eventuele slachtoffers die nog geen melding hebben gedaan.

De politiewoordvoerder wil niet zeggen met welk spul de vrouwen zijn besmeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl