Guram Kashia met de regenboogband Pro Shots

De actie van vorige week waarbij alle aanvoerders in de eredivisie met een regenboogband om de arm speelden, oogstte veel lof. Maar een speler heeft het sindsdien zwaar te verduren gehad: Guram Kashia van Vitesse.

De Georgiër kreeg in eigen land veel kritiek op de actie waarmee de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in de sport bepleit werd. Een columnist, Giorgi Gigauri van de Georgische krant Asavali-Dasavali, schreef zelfs dat Kashia uit het nationale team moest worden gezet.

Kashia laat kritiek over zich heenkomen

Kashia haalt zijn schouders erover op. Na de 4-0 winst van Vitesse op Heerenveen liet Kashia weten dat de woorden van de columnist als een boemerang hebben gewerkt. "Het was heel dom van hem, want hij heeft zichzelf in een lastig parket gebracht. Hij kreeg nog meer kritiek dan ik."

"Kom op, niemand kan me mijn nationaliteit en het nationale elftal afpakken. Zelfs al zijn duizend mensen ertegen, als de nationale ploeg belt, ga ik."

Kashia heeft geen spijt van regenboogactie ondanks kritiek uit eigen land

Ook op zijn Facebookpagina las Kashia weinig vleiende reacties. "Dat waren vooral voetbalfans. Daar schonk ik niet zoveel aandacht aan. Ik heb geen spijt van wat ik heb gedaan. Het was ook mijn eigen verantwoordelijkheid."

Voor de duidelijkheid: niet alleen Vitesse, maar ook de Georgiër zelf staat achter de actie om andersgeaarden te steunen. "Het maakt me niet uit wie je bent of wat je doet, als je anderen geen kwaad doet, mag je zijn wie je wil zijn. Dat is mijn visie en zo is het in Nederland."

STER reclame