Memphis Depay schreeuwt het uit
NOS VoetbalAangepast

Depay schiet Lyon met zijn eerste hattrick naar zege op Troyes

Met de eerste hattrick in zijn loopbaan heeft Memphis Depay zijn club Olympique Lyonnais aan een riante zege op middenmoter Troyes geholpen. Het werd uiteindelijk 5-0.

Met de openingstreffer was het voorspel nog aan oud-Ajacied Bertrand Traoré, maar daarna waren alle ogen gericht op Depay. Na 48 minuten voetballen maakte hij de 2-0 met een schuiver in de verre hoek.

Een kwartier later liet hij de meegereisde fans juichen na een fraaie krulbal van een meter of veertien. Depay leek zijn hattrick al snel daarna te voltooien.

Panenka

Hij omspeelde de doelman, kapte een inglijdende verdediger uit en schoot op doel, maar daar hield Christophe Herelle de inzet tegen met zijn handen.

Het kwam Herelle op een rode kaart te staan en leverde Lyon een strafschop op. Depay eiste de bal op, trof met een panenka doel en maakte zo de eerste hattrick uit zijn carrière.

Mariano Diaz maakte het feest met een vijfde goal compleet.

Vierde plaats

De ploeg van Depay en Kenny Tete, die op de bank bleef, staat voorlopig vierde in de Ligue 1. De achterstand op koploper Paris Saint-Germain, dat later vanavond in actie komt tegen Olympique Marseille, is zes punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl