Florian Fuchs

Bloemendaal verliest koppositie in doelpuntrijke achtste speelronde

De hockeyers van Bloemendaal hebben in de achtste speelronde van de hoofdklasse de koppositie uit handen moeten geven. De Noord-Hollanders kwamen thuis niet verder dan 1-1 tegen Pinoké.

Florian Fuchs zette Bloemendaal na 33 minuten op voorsprong, maar vijf minuten voor tijd zorgde Marlon Landbrug voor de gelijkmaker van Pinoké.

Rotterdam walst over HGC heen, vier goals Hertzberger

Een oppermachtig Rotterdam haalde op eigen veld uit tegen HGC: 8-3. Jeroen Hertzberger was met vier goals de belangrijkste man voor de thuisploeg, die bij rust al comfortabel aan de leiding ging door goals van Hertzberger, Simon Egerton, Seve van Ass en Tjep Hoedemakers.

Rotterdam walst over HGC heen; vier goals Hertzberger

In de tweede helft ging Rotterdam door. Hertzberger (drie keer) en Milan van Baal bezorgden Rotterdam de ruime overwinning. Tristan Algera en Rik van Kan (twee keer) namen de productie van HGC voor hun rekening.

35 doelpunten

De wedstrijd Rotterdam-HGC gaat met elf goals de boeken in als het doelpuntrijkste duel tot dusver dit seizoen. Er werden in deze speelronde 35 treffers geproduceerd.

Samen met wedstrijdronde vier de grootste doelpuntenproductie tot nu toe in een speelronde in het huidige hoofdklasseseizoen.