Giovanni van Bronckhorst (r) en Jean-Paul van Gastel druipen af na de 4-1 nederlaag in de Klassieker
NOS VoetbalAangepast

Nieuwe klap voor geplaagd Feyenoord komt hard aan

Met een geïmproviseerde achterhoede ging trainer Giovanni van Bronckhorst de Klassieker in. Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Sven van Beek en Renato Tapia ontbraken vanwege blessures. Maar niet alleen achterin, ook op het middenveld en in de voorhoede konden de Rotterdammers tegen Ajax geen vuist maken.

Van Bronckhorst toonde zich na afloop realistisch. "Je moet er in dit soort wedstrijden vol op gaan, in balbezit flair tonen en zeker zijn. Dat hadden we niet. We waren onrustig en leden veel balverlies. Dit komt hard aan."

Na een teleurstellende eerste helft leek Feyenoord na rust even de macht te grijpen. Jens Toornstra knalde de 1-1 binnen, terwijl even daarvoor Nicolai Jørgensen een strafschop niet wist te verzilveren.

"Toen kregen we ook heel even het geloof terug en had het onze kant op kunnen gaan. De kansen waren er", sprak Van Bronckhorst. "Maar het was te kort om vandaag van Ajax te winnen."

Ongeloof bij Steven Berghuis in de wedstrijd tegen Ajax

Voor vleugelaanvaller Steven Berghuis was de conclusie na het ruime verlies duidelijk. "Ajax was in alles beter. Wij waren gewoon niet goed genoeg. We hebben maar tien minuten gedaan wat we wilden. Dit is een klap."

"Ik weet even niet wat ik moet zeggen", ging Berghuis verder. "We moeten hard blijven werken. Dat is de enige manier om dit om te draaien. En hopen dat de jongens snel terugkomen van hun blessures."

Een 4-1 thuisnederlaag tegen de aartsvijand, acht punten achterstand op PSV en dan lonkt ook nog een troosteloze aftocht in de Champions League. De landstitel van afgelopen seizoen lijkt ineens heel lang geleden bij Feyenoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl