Ronald Koeman

Druk op Koeman groter en groter na pak slaag van Arsenal

Het aanblijven van Ronald Koeman als trainer van Everton wordt met de week onwaarschijnlijker. De coach leed zondag tegen Arsenal zijn vijfde nederlaag van het seizoen in de Premier League: 2-5.

Wayne Rooney bezorgde Everton na twaalf minuten met een heerlijke pegel nog een hoopvolle start, maar Nacho Monreal (scorend in de rebound) bracht Arsenal vlak voor rust langszij.

Arsenal drukte in de tweede helft direct door. Alexis Sánchez wipte in de 53ste minuut de bal handig de zestien meter van Everton in en Mesut Özil kopte fraai raak, nadat de Duitser zijn directe bewaker te slim af was geweest.

Arsène Wenger en Ronald Koeman tijdens Everton-Arsenal

Na de onnodige rode kaart van Idrissa Gueye, die wegens het inkomen met gestrekt been zijn tweede gele kaart kreeg, zat Everton op een dood spoor.

Arsenal-aanvaller Alexandre Lacazette besliste na een counter de wedstrijd en Aaron Ramsey en Sánchez strooiden daarna nog extra zout in de Everton-wonden. Oumar Niasse maakte in blessuretijd nog een tweede treffer voor Everton, dat door de nederlaag naar de achttiende positie van de Premier League is gezakt.

Koeman houdt vertrouwen

"Met een negatieve instelling is er misschien geen oplossing, maar zo ben ik niet", zei Koeman na afloop van de volgende teleurstelling met Everton. "Ik geloof persoonlijk nog steeds dat ik de hele situatie kan veranderen."

Koeman houdt vertrouwen: kan deze situatie omkeren

Twee overwinningen

Afgelopen donderdag ging Everton thuis met 2-1 onderuit tegen Lyon in de Europa League. De club speelde dit seizoen elf officiële wedstrijden, waarvan slechts twee werden gewonnen.