Hirving Lozano viert zijn goal tegen Heracles Almelo

Koploper PSV neemt pas laat afstand van Heracles

Koploper PSV heeft thuis met 3-0 gewonnen van Heracles Almelo, dat alleen na rust af en toe een vuist wist te maken. Het was voor de Eindhovenaren de vijfde overwinning op rij.

PSV was vanaf de eerste seconde de baas en kwam via Hirving Lozano, op maat bediend door Jorrit Hendrix, meer dan verdiend op 1-0. Lozano, die vorige week tegen VVV-Venlo ontbrak wegens een elleboogblessure, is nu met zeven doelpunten topscorer van de eredivisie.

De voorsprong had nog groter kunnen zijn, want PSV kreeg in de eerste helft genoeg kansen om verder uit te lopen.

In de tweede helft verzuimden de sterkere Eindhovenaren afstand te nemen en dat brak ze bijna op. Jaroslav Navratil maakte namens Heracles bijna gelijk: hij miste oog in oog met Jeroen Zoet.

Beslissing

Heracles kwam ook vaker op de helft van de tegenstander, maar aanvoerder Marco van Ginkel zorgde in de 78ste minuut op aangeven van invaller Mauro Junior van dichtbij voor de beslissing.

Diezelfde Van Ginkel benutte in de laatste minuut ook nog een strafschop, zijn zesde doelpunt van het seizoen. Robin Pröpper kreeg vlak daarvoor zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Blessures Pereiro en Locadia

PSV zag Gastón Pereiro en Jürgen Locadia nog wel uitvallen. Pereiro liet zich na twinitg minuten in de tweede helft vervangen met een pijnlijke schouder en even later kon ook Locadia niet verder door klachten aan zijn enkel.

Na Lozano en Van Ginkel zijn Locadia en Pereiro dit seizoen, met respectievelijk vijf en zes treffers, het meest trefzeker voor PSV in de competitie.