Kappers Media
NOS NieuwsAangepast

Trein botst op kudde koeien in Groningen, vier dieren gedood

In de provincie Groningen is een kudde ontsnapte koeien aangereden door een trein. Vier koeien overleefden het ongeluk niet, één koe kon levend uit een nabijgelegen sloot worden getakeld.

Koeien dood na aanrijding door trein, één koe uit sloot gered

De aanrijding gebeurde vannacht omstreeks 01.00 uur tussen Winsum en Sauwerd. De brandweer en ProRail zijn de hele nacht bezig geweest om het spoor schoon te maken.

In de trein van Arriva zaten twaalf passagiers. Zij raakten niet gewond en zijn met taxi's naar hun eindbestemming gebracht.

Wildroosters

Hoe de koeien uit hun wei konden ontsnappen, is niet duidelijk. De brandweer heeft de eigenaar van de koeien op de hoogte gesteld van het incident. Veehouder Johan Kooistra is verdrietig over het lot van zijn koeien.

Tegen RTV Noord zegt Kooistra dat ProRail wildroosters moet plaatsen: "Daar durven de beesten niet over, dus zullen ze niet zo snel het spoor oversteken. Dat is echt het minste wat ze kunnen doen."

Kooistra wil al langer wildroosters, maar mag ze zelf niet plaatsen. "Dat heeft met de beveiliging te maken. Je mag niet zomaar werken langs het spoor, anders hadden we dat al lang gedaan."

De boer heeft zijn ongenoegen kenbaar gemaakt bij de spoorbeheerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl