José Mourinho
NOS VoetbalAangepast

Manchester United onderuit bij Huddersfield, clubrecord voor Agüero

Manchester United heeft in de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Huddersfield Town de eerste nederlaag van dit seizoen moeten incasseren. De ploeg van manager José Mourinho ging met 2-1 onderuit bij de middenmoter.

Door doelpunten van Aaron Mooy (rebound) en Laurent Depoitre (omspelen van keeper na fout in defensie) stond de thuisploeg al na 33 minuten op een 2-0 voorsprong. Marcus Rashford deed een kwartier voor tijd met een kopbal nog wat terug, maar het mocht niet baten.

Manchester, waar Daley Blind op de bank zat, verloor voor het eerst sinds het Super Cup-duel met Real Madrid (8 augustus, 2-1).

Sergio Agüero

Achterstand

Door de verrassende nederlaag liep de achterstand van Manchester, dat vorige week al met 0-0 gelijkspeelde bij Liverpool, op stadgenoot City op tot vijf punten.

City boekte wederom een royale overwinning, dit keer voor eigen publiek op Burnley: 3-0. Sergio Agüero benutte na een half uur een strafschop en vierde zijn 177ste doelpunt voor City.

Agüero evenaarde daarmee een bijna tachtig jaar oud clubrecord bij Manchester City. De Argentijnse spits kwam op gelijke hoogte met Eric Brook.

Uitslagen Premier League

Huddersfield Town-Manchester United2-1
Manchester City-Burnley3-0
Newcastle United-Crystal Palace1-0
Stoke City-AFC Bournemouth1-2
Swansea City-Leicester City1-2
Southampton-West Bromwich Albion1-0
Chelsea-Watford4-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl