NOS WielrennenAangepast

Hoogland pakt EK-zilver op de sprint

Hoogland pakt EK-zilver op de sprint

Jeffrey Hoogland heeft zilver gewonnen op de sprint bij de EK baanwielrennen in Berlijn. Na zijn knappe zege op wereldkampioen Denis Dmitriev in de halve finales, was Hoogland in de eindstrijd niet opgewassen tegen Sebastien Vigier.

De Fransman snelde in twee overtuigende heats naar de Europese titel. In beide sprints gaf hij de Nederlander geen kans om ook maar in de buurt te komen.

"Ik dacht hem in mijn zak te hebben", zegt Hoogland. "Maar toen glipte hij net voor me langs en toen wist ik dat het klaar was."

'Ik had het af moeten maken'

Een ronde eerder had Hoogland nog verrassend de Rus Dmitriev uitgeschakeld. De 24-jarige sprinter uit Nijverdal fopte de wereldkampioen door al heel vroeg aan te gaan.

"Dat voelde als een kleine overwinning, want ik hik er al lang tegen aan om hem een keer te verslaan en nu had ik twee keer de juiste actie", aldus Hoogland.

Val Lavreysen

In de kwartfinales hoefde Hoogland niet in actie te komen. Hij zou het eigenlijk moeten opnemen tegen Harrie Lavreysen, maar die moest zich terugtrekken vanwege een schouderblessure die hij had opgelopen bij een val in de achtste finales.

Valpartij maakt einde aan sprinttoernooi Lavreysen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl