Schiphol-topman Jos Nijhuis
NOS Nieuws

Schiphol-topman Jos Nijhuis kondigt vertrek aan

Jos Nijhuis, directeur van luchthaven Schiphol, legt zijn functie begin volgend jaar neer. Dat staat in een persbericht van de luchthaven.

Nijhuis zegt het stokje te willen overdragen aan een nieuwe directeur nu er in het regeerakkoord ruimte is gemaakt voor verdere groei van de luchthaven. "Er komt ruimte voor groei, in balans met de omgeving. Het is goed als de invulling hiervan vanaf het begin wordt opgepakt door een nieuwe topman", schrijft Nijhuis.

Opvolger inwerken

Toch ligt de ontwikkeling van Schiphol na 2020 nog niet vast. De Omgevingsraad Schiphol, waarin onder meer de luchthaven, vliegtuigmaatschappijen en bewoners zijn verenigd, moet nog tot afspraken komen over het aantal vluchten dat Schiphol in de toekomst mag afwerken. Het huidige plafond is 500.000 vluchten per jaar.

Nijhuis had vorig jaar nog een contractverlenging van twee jaar gekregen, hij vertrekt dus eerder dan gepland. De exacte datum van zijn vertrek laat Nijhuis afhangen van het moment dat zijn opvolger aantreedt. Die wil hij graag nog inwerken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl