De wolf op de Veluwe Provincie Gelderland

Ze had het zelf eerst niet door, maar Karin van der Sluis maakte de foto van de wolf op de Veluwe. Aan de hand van haar beeld hebben Nederlandse en Duitse experts vastgesteld dat het echt een wolf was. Wolven duiken zelden op in Nederland.

De Arnhemse was met haar man en haar hond aan het wandelen, toen ze het dier op zo'n 100 meter zag. Ze merkte aan de reactie van hun Duitse herder Duke dat er iets aan de hand was.

Onderdanig

"Hij reageerde onderdanig toen we de wolf in de verte zagen", vertelt ze tegen Omroep Gelderland. "Hij kroop naar achteren. Dat doet hij nooit bij andere honden, dan is hij nieuwsgierig."

Karin pakte haar toestel vlak voor de wolf wegliep. "Toen we de kiekjes op de computer bekeken, zagen we pas dat het een wolf kon zijn." Ze stuurde de foto's zondag naar de organisatie Wolven in Nederland.

"Ik werd na vijf minuten teruggebeld. Ze hadden al meerdere meldingen gekregen van mensen die dachten dat ze een wolf hadden gezien. Maar er was nog geen bewijs." Gisteren kreeg ze te horen dat het inderdaad een wolf was.

Karin van der Sluis met haar hond Facebook

STER reclame