ANP
NOS NieuwsAangepast

Verdachte doden Anne Faber blijft in voorarrest

Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber, blijft in voorarrest. Volgens de rechtbank is er voldoende grond om de verdachte langer vast te houden, de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland heeft daarom bepaald dat het voorarrest van P. met negentig dagen wordt verlengd.

Hij blijft ook voorlopig in beperkingen, wat wil zeggen dat hij met niemand behalve zijn advocaat contact mag hebben. De pro-formazitting in de zaak is gepland op 10 januari. Bij die zitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

Het onderzoek naar de verdwijning en de dood van Anne Faber is nog in volle gang. Volgens het OM loopt het forensisch onderzoek nog, gaat het verhoren van de verdachte door en is de politie bezig met het natrekken van de vele tips die zijn binnengekomen.

Dna

P. werd op maandag 9 oktober aangehouden, nadat zijn dna op de jas van de vrouw was gevonden. De 27-jarige man was in een psychiatrische kliniek in Den Dolder bezig met zijn terugkeer in de maatschappij, nadat hij een straf had uitgezeten voor de brute verkrachting van twee meisjes.

Het lichaam van de 25-jarige Faber werd vorige week donderdag gevonden in een natuurgebied in Zeewolde, dertien dagen nadat ze was verdwenen. P. had een dag eerder verteld waar de politie moest zoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl