People's Pavillion, Dutch Design Week 2017
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Gebouw van geleend bouwmateriaal op Dutch Design Week

De heipalen zijn geleend, net als de houten balken en de trekstangen. Op Strijp-S in Eindhoven staat tijdens de Dutch Design Week een gebouw voor honderden mensen dat helemaal gemaakt is van geleend of hergebruikt materiaal.

Dit pand is het People's Pavillion, een experiment met duurzaam bouwen. De ecologische voetafdruk ervan is minimaal. Zo zijn de plastic tegels aan de buitenkant gemaakt uit Brabants huisvuil.

Reindert Bakker van ontwerpbureau Overtreders W. en zijn collega's van bureau SLA zijn al lang bezig met het idee. Kun je een gebouw neerzetten zonder de gebruikte materialen te veranderen?

Puzzel

Reindert Bakker: "Het was een hele puzzel om al die materialen met allemaal verschillende afmetingen aan elkaar vast te maken en in een gebouw te veranderen zonder te zagen, te boren, te spijkeren of te schroeven."

Hierdoor blijven de bouwmaterialen bruikbaar, ook als het gebouw weer is afgebroken. Na afloop van de Dutch Design Week krijgen alle leveranciers hun materialen ongeschonden terug, schrijft Omroep Brabant.

Eindhoven verwacht tijdens de Dutch Design Week (21-29 oktober) ruim 250.000 bezoekers voor evenementen die allemaal met design te maken hebben.

Advertentie via Ster.nl