NOS SportAangepast

Bertens staat toch tussen grote namen bij WTA Finals

Volgende week zijn in Singapore de WTA Finals met onder anderen Garbiñe Muguruza, Simona Halep en Venus Williams. Kiki Bertens debuteert bij het officieuze WK voor de beste speelsters van het seizoen, maar dan in het dubbelspel.

Bertens werd samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson gisteravond als achtste en laatste koppel toegelaten omdat hun concurrenten, de Japanse Shuko Aoyama en de Chinese Yang Zhaoxuan, in Luxemburg in de eerste ronde onderuit gingen.

Na die wedstrijd trokken Bertens en Larsson, alias #TeamJoki, zich direct terug uit het dubbelspel in Luxemburg om energie te sparen voor volgende week.

In het enkelspel is Bertens met de dertigste plaats op de jaarranking ver verwijderd van de top-8. In Luxemburg speelt de Wateringse vanmiddag wel de kwartfinales.

Vier titels

Bertens en Larsson veroverden vorige week in Linz hun vierdetitel van het jaar en bezetten de elfde plaats op de wereldranglijst over dit jaar. Omdat er drie koppels boven hen door blessures zijn uitgeschakeld, kwamen ze alsnog in aanmerking voor de WTA Finals.

Zo kan Bertens een wisselvallig jaar in het enkelspel toch nog mooi afsluiten. Na haar titels op gravel in Nürnberg en Gstaad verliep het hardcourtseizoen zeer teleurstellend met - tot vorige week - zeven nederlagen in negen duels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl