Kenley Jansen
NOS SportAangepast

Dodgers dicht bij World Series na zege bij Cubs

De honkballers van LA Dodgers zijn nog een zege verwijderd van de World Series. In Chicago werd ook het derde duel met de Cubs (1-6) in de finale van de National League gewonnen. De Dodgers leiden de best-of-7-serie nu met 3-0.

De Cubs, titelhouder, kwamen in de eerste inning nog wel op 1-0 dankzij een homerun van Kyle Schwarber, maar scoorden niet meer uit de overige zeven honkslagen.

De Dodgers, voor het laatst kampioen in 1988, kwamen op 1-1 door een homerun van Andre Ethier, namen vervolgens de leiding toen Chris Taylor de bal in de derde inning ook de tribunes in sloeg en keken nooit meer achterom. De Nederlander Kenley Jansen had in de slotinning aan twaalf worpen voldoende voor drie uit.

Didi Gregorius (tweede van rechts) viert zijn punt tegen de Astros

New York Yankees kwam in de finale van de American League dankzij een 6-4 zege op gelijke hoogte bij Houston Astros (2-2). De wedstrijd in New York kwam pas in de zesde inning op gang. Houston nam daarin een voorsprong (0-3) en vergrootte een slagbeurt later de marge met een run.

Gregorius belangrijk voor Yankees

De Yankees hadden in de play-offs al bewezen een grote achterstand te kunnen wegwerken en deden dat ditmaal opnieuw. Aaron Judge (homerun) en de Nederlander Didi Gregorius, die werd binnen geslagen door Gary Sánchez, maakten er 2-4 van.

In de gelijkmakende achtste slagbeurt, die liefst 35 minuten duurde, sloeg Sánchez Judge en Gregorius (die dinsdag goed was voor twee honkslagen) opnieuw over de thuisplaat nadat Todd Frazier en Jacoby Ellsbury ook al gescoord hadden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl