NOS NieuwsAangepast

Neergeschoten student uit Groningen is blijvend verlamd

De 21-jarige student die zondag werd neergeschoten in Groningen, is blijvend verlamd in zijn onderlichaam. Dat werd vanavond door de politie bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Gisteren liet de politie weten dat de student waarschijnlijk een willekeurig slachtoffer was.

De politie kreeg even na 05.00 uur een melding over een schietpartij in de buurt van de Korreweg. Bij aankomst troffen agenten de gewonde student aan, die met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht.

De student was op de fiets onderweg naar huis na een avond stappen toen hij werd aangesproken door drie onbekende mannen. Ze vroegen hem of hij wat wilde drinken. De student stapte af, zei dat hij niets wilde drinken en werd kort daarna beschoten. Toen hij probeerde te vluchten, werd hij nog een paar keer geraakt.

Aanhouding

Buurtonderzoek leidde tot informatie over een auto waarin een van de daders wegreed. Die auto, een groene Mazda, werd vervolgens gevonden in de buurt van station Groningen Noord. De 19-jarige bestuurder uit Groningen werd aangehouden.

De politie is nog op zoek naar de andere twee mannen die erbij waren toen de jongen werd beschoten. Een van hen reed na het incident weg op de fiets, de ander rende weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl