ANP
NOS Voetbal

Overmars ontkent vertrek: ik heb het naar mijn zin bij Ajax

Marc Overmars ontkent dat hij in gesprek is met Arsenal. De directeur spelersbeleid van Ajax reageert hiermee voor het eerst op geruchten over een eventueel vertrek uit Amsterdam. Diverse Engelse media meldden vorige week dat Overmars naar Londen zou verkassen.

"Ik heb het naar mijn zin bij Ajax", zegt Overmars tegen de NOS. "En er speelt niks met betrekking tot andere clubs."

Wenger ontkende ook

Arsène Wenger, trainer van Arsenal, reageerde vorige week ook al op de geruchten. "Marc Overmars is op dit moment directeur spelersbeleid van Ajax", zo zei Wenger op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Watford. "We hebben nog altijd contact met elkaar, maar op dit moment keert hij niet terug."

Arsenal heeft geen technisch directeur. Het aan- en verkoopbeleid en aanverwante taken zijn nu de verantwoordelijkheid van Wenger. De Londenaren zoeken iemand die dit van de Fransman kan overnemen.

Contract tot 2020

Overmars heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2020. Begin oktober maakte de Amsterdamse club bekend dat Overmars de nieuwe voorzitter is van het technisch hart. Hij nam het stokje over van Edwin van der Sar, die wel aanblijft als algemeen directeur.

Overmars speelde drie seizoenen voor Arsenal. In zijn eerste jaar, in het seizoen 1997-1998, pakte hij met 'The Gunners' de dubbel. Ook toen was Wenger al de trainer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl