Tom Dumoulin in de zeventiende etappe van de Giro AFP

"We hadden op meer tijdritkilometers gehoopt", is de eerste reactie van Sunweb-ploegleider Aike Visbeek op de bekendmaking van het Tour de France-parcours van 2018.

De ploegleider die Tom Dumoulin dit jaar naar de eindoverwinning loodste in de Giro d'Italia, telt 66 tijdritkilometers, waarvan ruim de helft bestaat uit een ploegentijdrit.

Verder ziet Visbeek een uitdagend en mooi parcours. "Veel variatie. Maar ook veel klimmen. Het kan een goed parcours zijn voor Tom, maar het is niet perfect. Er liggen mogelijkheden."

'We wachten Giro-parcours af'

"Die bergetappes in de laatste week zijn wel echt lastig hoor." Het staat bij Sunweb nog niet vast of Dumoulin volgend jaar de Tour rijdt. "We wachten het parcours van de Giro af." Die presentatie is op 29 november.

Skypen met Aike Visbeek, ploegleider Tom Dumoulin

Pessimistisch is Visbeek ook niet. Naast het klimwerk kunnen de allrounders in de eerste weken goed uit de voeten. "De allrounders kunnen zich een goede bonus verschaffen voordat de Alpen-etappes beginnen. En dat is Tom. Hij kan tijdrijden, goed klimmen, maar ook goed positioneren. En dat laatste is belangrijk in Bretagne en in die kasseirit."

Gele trui?

"Of de gele trui een optie is? Ja. Maar de Tour ook winnen is een ander verhaal."

STER reclame