Jiske Griffioen EPA

Rolstoeltennisster Griffioen zet punt achter loopbaan

time icon Aangepast

Rolstoelstennisster Jiske Griffioen heeft besloten een punt achter haar loopbaan te zetten. De 32-jarige paralympisch kampioene in het enkel- en dubbelspel van 2016 vindt het genoeg geweest. "Ook aan geweldige verhalen komt een eind", twitterde ze vandaag.

Griffioen is een van de meest succesvolle paralympische sportsters van Nederland. Geboren met een open rug met lage uitval belandde ze op 4-jarige leeftijd in een rolstoel. Bij de Paralympische Spelen in Sydney (2000) maakte ze deel uit van het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Rolstoelstennisster Jiske Griffioen stopt ermee
jiske griffioen
@jiskegriffioen
Even the great stories come to an end...I hereby announce that my tennis career is over. After five Paralympic medals, 4 Grand Slam Singles titles and 2 years as world number one I look back on many amazing years on court. I would like to thank my team!!!
2 jaar geleden

Daarna koos ze voor rolstoeltennis. In 2003 maakte ze haar debuut op internationale toernooien. Griffioen won vier grandslamtitels in het enkelspel (twee keer de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon), dertien grandslamtitels in het dubbelspel, in totaal vijf paralympische medailles en ze voerde twee jaar de wereldranglijst aan.

"Ik kan terugkijken op geweldige jaren op de tennisbaan", gaf ze aan. Griffioen werd in 2015 gekozen tot paralympisch sporter van het jaar.

STER Reclame