Jiske Griffioen
NOS SportAangepast

Rolstoeltennisster Griffioen zet punt achter loopbaan

Rolstoelstennisster Jiske Griffioen heeft besloten een punt achter haar loopbaan te zetten. De 32-jarige paralympisch kampioene in het enkel- en dubbelspel van 2016 vindt het genoeg geweest. "Ook aan geweldige verhalen komt een eind", twitterde ze vandaag.

Griffioen is een van de meest succesvolle paralympische sportsters van Nederland. Geboren met een open rug met lage uitval belandde ze op 4-jarige leeftijd in een rolstoel. Bij de Paralympische Spelen in Sydney (2000) maakte ze deel uit van het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

Rolstoelstennisster Jiske Griffioen stopt ermee

Daarna koos ze voor rolstoeltennis. In 2003 maakte ze haar debuut op internationale toernooien. Griffioen won vier grandslamtitels in het enkelspel (twee keer de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon), dertien grandslamtitels in het dubbelspel, in totaal vijf paralympische medailles en ze voerde twee jaar de wereldranglijst aan.

"Ik kan terugkijken op geweldige jaren op de tennisbaan", gaf ze aan. Griffioen werd in 2015 gekozen tot paralympisch sporter van het jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl