NOS NieuwsAangepast

Warmste 16 oktober in De Bilt sinds het begin van de metingen

Genieten van de warmste 16 oktober

Nog nooit was het op 16 oktober zo warm. In De Bilt werd het vandaag 24,4 graden Celsius. Daarmee werd een nieuw dagrecord gevestigd. Het oude dagrecord werd gevestigd in 1949 en stond op 21,2 graden.

De warmste plaatsen waren vandaag Eindhoven en Maastricht waar het 25,5 graden werd. Het is pas de derde keer sinds het begin van de metingen in 1901 dat het na 15 oktober warmer werd dan 25 graden.

De strandwacht in Hoek van Holland sprak van een heerlijke nazomerse dag, maar waarschuwde dat het zeewater al erg koud kan zijn.

Ook de Nederlandse pretparken profiteerden de afgelopen dagen van het mooie weer dat ook nog eens in de herfstvakantie viel. Safaripark Beekse Bergen beleefde gisteren de drukste dag van het jaar. Normaal gesproken valt die in de zomervakantie. Het park bleef een uur langer open. De Efteling verlengde de openingstijden met een half uur.

De Apenheul beleefde een topweekend met zo'n 3000 bezoekers meer dan in dezelfde periode vorig jaar en ook in Madurodam kwamen de bezoekersaantallen uit boven de drukste dagen van de herfstvakantie in 2016. Dat kwam volgens een woordvoerder niet alleen door het weer, maar ook door de opening van een nieuwe attractie in het park.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl