Alireza Jahanbakhsh heeft AZ op voorsprong gezet

Ook AZ kan niet winnen bij FC Groningen

FC Groningen is dit seizoen nog altijd ongeslagen in eigen huis. De ploeg kwam er tegen AZ voor rust niet aan te pas, maar herstelde zich in de tweede helft en pakte toch nog een punt: 1-1.

AZ was in de eerste helft heer en meester. Het spel van FC Groningen was bij vlagen niet om aan te zien en de bezoekers wisten zich daar wel raad mee.

Met mooie aanvallen creëerde de ploeg van John van den Brom kans op kans, maar de bal wilde er maar niet in. Guus Til, Joris van Overeem en Wout Weghorst hadden hun vizier niet op scherp staan of stuitten op de excellerende doelman Sergio Padt.

In de extra tijd kwam AZ dan toch verdiend op voorsprong. Alireza Jahanbakhsh kreeg de bal enigszins gelukkig voor de voeten en schoot knap raak.

De rust deed Groningen goed, want de ploeg kwam als herboren uit de kleedkamer. Juninho Bacuna vond met een kopbal Marco Bizot nog op zijn weg, maar na een overtreding van Stijn Wuytens op Ritsu Doan schoot Mimoun Mahi vanaf elf meter wel raak.

De goal gaf Groningen vleugels en AZ stond even zwaar onder druk. Mahi was tot twee keer toe dicht bij een tweede treffer, maar schoot voorlangs en stuitte op Bizot.

De bezoekers wisten zich toch te herstellen en het spel golfde vervolgens op en neer. Beide ploegen gingen vol op jacht naar de winst, maar ondanks een flink aantal kansen, bleef een treffer uit.