NOS SportAangepast

Havenga: zorgen dat Pruyser de bal niet krijgt

Het kan de laatste seizoenen niet op bij de hockeymannen van Kampong. De ploeg won vorig jaar de Euro Hockey League, is regerend landskampioen en staat ook dit seizoen na zes wedstrijden bovenaan in de hoofdklasse. Vanmiddag komt Amsterdam, de nummer twee van de ranglijst, op bezoek in Utrecht.

Havenga: steunpilaar bij Kampong, maar geen international

Martijn Havenga speelt met zijn strafcorners een belangrijke rol in de successen van Kampong, maar tegen Amsterdam wordt van de verdediger ook verwacht dat hij Mirco Pruyser in bedwang houdt.

De aanvaller van Amsterdam en Oranje maakte tot nog toe de meeste velddoelpunten en is vanmiddag de directe tegenstander van Havenga. "We moeten zorgen dat hij zo min mogelijk ballen krijgt. En als ze er wel doorheen komen, zal ik mijn mannetje moeten staan."

Hoofdstuk Oranje niet afgesloten

Havenga is een steunpilaar bij het succesvolle Kampong, maar hij wordt al een tijd niet meer opgeroepen voor Oranje. "Voor mij is dat hoofdstuk niet afgesloten. Ik ben er alleen niet heel erg meer mee bezig."

Waarom bondscoach Max Caldas hem niet meer oproept, weet Havenga niet. "Ik probeer het bij Kampong zo goed mogelijk te doen. Als de resultaten en mijn spel goed genoeg zijn, neem ik aan dat ik wel word geselecteerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl